Om mig

Hantverk med inspiration från skärgården.

Ateljé Ejdertryck är ett litet företag som funnits sedan 1988.

Det började i Orminge med Boo Bild- och Konsthantverksgrupp, ett gäng “tjejer” varav de flesta kom från Boo/Orminge. Vi hade gemensamma utställningar på Boo Folkets hus, i Runda huset i Gustavsberg, Hornsgatspuckeln på Söder i Stockholm och i Nacka.

Sedan början av 2000-talet har jag själv fortsatt min verksamhet på marknader i Värmdö, Nacka, Trosa, Vaxholm, Ljusterö, Skillebyholm och Öregrund.

Jag började med att luta av gamla fönster. I fönstret spände jag upp tyg som jag målat och broderat på. Bilderna var oftast motiv från  Gråskärsfjärden mellan Runmarö och Sandhamn. Verksamheten har utvecklats och nu färgar jag in tyg som jag trycker och syr till grytlappar och vinpåsar.

Många av mina akvareller tar jag fram till Tallriks- gryt- och smörgåsunderlägg. Tallriksunderläggen laminerar jag själv, gryt- och smörgåsunderläggen trycker jag upp hos Formpress på Öland.

De nyaste alstren är kökshanddukar Tygkassar, med mina skärgårdsmotiv på, vilka jag trycker upp hos Tekotryck i Sölvesborg.
Ateljé Ejdertryck finns på Ingarö, Tranarö. Du kan beställa mina alster och få de hemskickade, besöka mig olika på marknader och komma till min ateljé på Tranarö, Ingarö.

Maila mig på atelje.ejdertryck@gmail.com., se sidan Kontakt!